Het nieuwe betalen met de draadloze betaalterminal

De kredietkaart heeft sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw de wereld veroverd. Betalen met een kredietkaart blijft zich echter steeds verder ontwikkelen. De plastic kaart met uw persoonlijke nummer is nog wel steeds de basis. In het begin was deze kaart enkel een soort identificatiemiddel, die bij een aankoop op papier gekopieerd werd. Vervolgens diende men een handtekening te zetten om de betaling te completeren. Dit proces werd later vereenvoudigd door de toevoeging van een magnetische strip waarmee een betaalterminal snel gegevens kon uitlezen en de kredietwaardigheid kon controleren. De pincode deed zijn intrede om misbruik van de persoonlijke kaart tegen te gaan: denk aan gewone diefstal of het zogenaamde skimmen waarbij kwaadwillenden de magneetstrip kopieerden. De explosieve groei van het internet en de webshop heeft de kredietkaart nog populairder gemaakt. Wat kan men tegenwoordig nog meer met een kredietkaart?

Pinautomaat: de basis

Belangrijk onderdeel van de huidige ontwikkelingen op het gebied van kredietkaartbetalingen is de pinautomaat. Betalen met een bankkaart in combinatie met een persoonlijke pincode werd in de jaren negentig van de vorige eeuw geïntroduceerd. Eerst kon men met deze combinatie geld uit de bankautomaat halen om vervolgens in een winkel contant te betalen. Steeds vaker kregen winkels hun eigen betaalautomaat. Dit vereenvoudigde zowel voor de consument als de winkelier het betaalproces enorm. Omdat de magneetstrip echter niet volledig veilig was werden zowel de bank- als kredietkaart vernieuwd. Het kopiëren van de gegevens op de magneetstrip in combinatie met het afkijken van de persoonlijke code werd hierdoor tegengegaan. Vanaf dat moment zijn de betalingsgegevens, krediet- en identiteitsinformatie op een chip gezet. Daardoor plaatst men ook de kaart op een andere manier in een terminal en hoeft deze geen contact meer te maken met de magneetstrip. mobiele betaalterminal

Mobiel betalen met kredietkaart

De kredietkaart heeft hetzelfde formaat als een bankkaart en beide kaarten werken op de meeste betaalautomaten. Het principe van de kaarten verschilt enigszins. Met een bankkaart maakt u gebruik van uw lopende rekening bij de bank. U betaalt vrijwel direct met geld waar u op dat moment over beschikt. De afschrijving van dit bedrag gaat door moderne communicatietechnologie al jaren zeer snel. De kredietkaart bouwt een vertraging in bij het betalingsproces. Deze termijn is van te voren met uw bank of kredietkaartmaatschappij afgesproken, net als de betalingslimiet en het bedrag dat u maximaal mag besteden. Op deze manier is het mogelijk om iets kopen op het moment dat men het tegenkomt en later werkelijk te betalen. De mogelijkheid om mobiel te betalen met een kredietkaart speelt slim in op deze behoefte en biedt ook de winkelier veel mogelijkheden.

De voordelen van een mobiele betaalterminal

De betaalterminal voor kaartbetalingen was lange tijd een apparaat dat zich op een plek bevond, inclusief de nodige bedrading die men vervolgens moest zien weg te werken. De mobiele betaalterminal van SumUp is werkelijk draadloos waardoor het betaalproces minder aanwezig is in de winkel. Dit helpt bijvoorbeeld om uw winkel een nog modernere uitstraling te geven. U zult merken dat de betaling overal plaats kan vinden. Het enige wat u nodig heeft is de handzame mobiele betaalterminal waarmee direct een kredietkaartbetaling kan worden gedaan. De terminal kent een prettig formaat dat niet veel groter is dan een betaalkaart.

U voert het te betalen bedrag in. Vervolgens kan de klant de kredietkaart in de terminal steken of zelfs draadloos contact maken. Sommige internationale kaarten beschikken nog niet over een chip. In dat geval kan de magneetstrip aan de rechterzijde door de terminal worden bewogen. De betaling wordt gecompleteerd door het intoetsen van de juiste pincode. U ziet direct of de betaling is geaccepteerd. Vanzelfsprekend biedt deze vorm van mobiliteit veel mogelijkheden voor alternatieve verkooppunten, denk hierbij aan pop-upwinkels, markten of andere tijdelijke verkooppunten. pinautomaat mobiele betaalterminal

Wat is nodig voor een betaalterminal van SumUp?

Voor het mobiele betalen met SumUp heeft u alleen een mobiele telefoon nodig met een iOS of Android besturingssysteem. De overzichtelijke app die aan de strengste veiligheidseisen voldoet kunt u snel en gratis downloaden. De terminal en de mobiele telefoon maken contact via Bluetooth (dit zit standaard op elke nieuwe smartphone) en via 3G/4G of WiFi. SumUp werkt ook met tablets zoals de iPad. Een bijkomend voordeel is dat via uw device direct een digitaal afschrift via SMS of e-mail naar de klant kan worden gestuurd waardoor een papierloze administratie werkelijkheid wordt. Uitprinten blijft vanzelfsprekend een optie. Bovendien kunt ook gebruik maken een speciaal ontworpen online dashboard. Hiermee analyseert u op gedetailleerde wijze uw transacties. Dit kan op diverse manieren, bijvoorbeeld door periodes of verschillende soorten kaarten te vergelijken. Grafieken maken de cijfers nog inzichtelijker.

Een betaalterminal kopen

Een SumUp betaalterminal kopen hoeft geen grote investering te zijn. U betaal een eenmalige aanschafprijs. De betaalterminal prijs is standaard 79 euro. U hoeft geen huurcontract te tekenen. Met de aanschaf van de betaalterminal en uw vertrouwde smartphone heeft u alle apparatuur in huis om aan de slag te gaan. U kunt de betaalterminal vrijblijvend 30 dagen uitproberen. Bij gebruik rekent SumUp geen vaste kosten.

  • De bezorging van de betaalautomaat is gratis
  • De iOS of Android app is gratis te downloaden in de Apple Store of Google Play Store (vergeet niet om deze regelmatig te updaten)
  • Toegang tot het online dashboard en bijbehorende analyses is gratis
  • De SumUp klantenservice is kosteloos per e-mail en telefonisch te bereiken betaalterminal kopen

Met SumUp kunt u betalingen van elke bank- of kredietkaart met het VISA, VPAY, MasterCard, Maestro of American Express logo accepteren. Voor alle kaarten geldt in België een vast en laag tarief per transactie die met een SumUp-terminal wordt gedaan. Het accepteren van een betaling gaat zeer snel. Het overmaken van het werkelijke bedrag op uw rekening verschilt per bank. Over het algemeen geldt een periode van drie tot vier dagen voordat het geld definitief op uw rekening staat.

Geïnteresseerd geraakt in de vele mogelijkheden van draadloos betalen? Probeer SumUp nu vrijblijvend uit.

SumUp biedt u de beste oplossing voor het accepteren van pin- en creditcardbetalingen

Koop vandaag uw kaartlezer voor slechts 19 €

Met SumUp accepteert u snel en eenvoudig (contactloze) pin- en creditcardbetalingen met uw smartphone of tablet.