pencils-phone-notes

3 goede voornemens voor jouw onderneming

Het nieuwe jaar is begonnen: een nieuw begin voor zowel jouzelf als voor jouw onderneming. Nu het eerste kwartaal begonnen is, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe trends in de branche, en hier een passende strategie bij te bedenken. Bij zo’n strategie komen altijd concrete taken kijken. Deze acties zou je kunnen zien als de goede voornemens van jouw onderneming. Hierbij enkele voorbeelden, om zo 2017 een fantastisch jaar te maken.

1. Zorg dat de mensen je kennen

Tegenwoordig is een sterk ‘personal brand’ belangrijk, ongeacht de sector waarin je werkzaam bent. Het zorgt er voor dat jouw product of dienst nog beter bekendstaat.

Zoek naar manieren om jezelf neer te zetten als een expert binnen je werkveld. Kijk bijvoorbeeld of er interessante conferenties zijn waar jouw onderneming een pitch mag houden. Door eens per kwartaal op een event te spreken, vergroot je de bekendheid van je bedrijf aanzienlijk. Als spreken op een conferentie een te grote stap lijkt, kan alleen het bijwonen van zo’n event al veel betekenen voor je netwerk. Ook het deelnemen aan Meetup-sessies kan veel voor je onderneming betekenen: op MeetUp vind je allerlei interessante bijeenkomsten, ook in Nederland.

Een andere mogelijkheid is het schrijven van gastblogs. Zoek relevante blogs op (uiteraard niet van concurrenten) en stel voor een interessant verhaal voor hun klanten te schrijven voor hun website. Dit soort relaties met andere bedrijven kunnen voor zowel jou als de ander veel goeds doen.

Zorg er voor dat je social media kanalen up-to-date en actief zijn. Twitter en Linked In zijn sterke media om te werken aan je personal brand. Wanneer je een product verkoopt dat er mooi uitziet, denk dan eens aan Instagram. Belangrijk is wel dat je hier genoeg leuke afbeeldingen kunt posten en niet steeds hetzelfde plaatst.

2. Fris je online aanwezigheid op

Kijk eens kritisch naar de website van je onderneming en vraag jezelf af welke verbeteringen er mogelijk zijn. Weet je niet waar te beginnen? Begin dan met het design van de pagina’s. In 2017 zien we daar de volgende trends: minimalisme, ruimte voor gebruikerservaringen en responsive design.

Zorg daarnaast dat de gebruikerservaring perfect is. Dit is vooral belangrijk als je website ook wordt gebruikt om producten te verkopen. De gebruiker zou zonder hulp moeten vinden wat hij of zij zoekt. Het is daarom belangrijk om outsiders naar je website te laten kijken. Vraag bijvoorbeeld aan vrienden en familie om door de site te navigeren alsof zij een klant zijn en vraag hen om feedback.

Houd de content op je website zo eenvoudig mogelijk: gebruik simpel taalgebruik. Zorg voor voldoende witregels, zodat de tekst overzichtelijk blijft. Visuele aanwijzingen, zoals buttons, helpen de gebruiker ook om door de site te navigeren. Heb je een geheel nieuwe website nodig? In Nederland bestaan diverse webbureaus die je voor een laag prijsje kunnen helpen.

Voor je social media en blog is dezelfde aanpak nodig: update consistent je content en zorg dat je toegankelijk blijft. Reageer bijvoorbeeld snel op berichten die op je Facebookwall worden geplaatst: andere klanten zien dit ook en zullen het als iets positiefs zien.

Tot slot, denk aan Search Engine Optimization (SEO).

3. Maak gebruik van de nieuwste technologieën

Uiteraard is geen enkele onderneming compleet wanneer zij niet snel en eenvoudig pin- en creditcardbetalingen kunnen accepteren. Ga naar https://nl.sumup.be/, registreer jouw onderneming en bestel je eigen mobiele pinapparaat.

sharon-feijen

Sharon Feijen