Who to follow: de top 7 accounts om te volgen op social media

Steeds meer invloedrijke personen zijn actief op social media. Van betekenisvolle relazen op Linked In tot scherpe tweets, een goed ondernemer weet als geen ander hoe hij elk netwerk in kan zetten.

In deze lijst vind je 7 personen die als geen ander weten hoe social media werkt.

1. Sheryl Sandberg

Sheryl werkte lange tijd bij Google, totdat ze werd binnengehaald bij Facebook. Hier heeft zij als CFO een grote rol gespeeld in het winstgevend maken van het bedrijf. Uiteraard is Facebook dan ook het medium waar zij het meest actief is. Op haar Facebookpagina vraagt ze veel aandacht voor vrouwenrechten maar ook ander onrecht stelt ze aan de kaak. Daarnaast geeft ze vaak interessante updates over Facebook zelf. Een vrouw die niet voor niks op de lijstjes met meest invloedrijke vrouwen prijkt!

2. Frits Wester

We kennen Frits Wester allemaal als een begenadigd politiek verslaggever van RTL. Rondom de verkiezingen treedt hij nog meer naar voren. Zijn ruim 729.000 volgers op Twitter (@fritswester) zijn dankzij zijn tweets geheel op de hoogte van de Amerikaanse voorverkiezingen die momenteel gehouden worden. Hij steekt daarbij zijn eigen mening over kandidaten ook zeker niet onder stoelen of banken.

3. Richard Branson

Richard is de charismatische leider van Virgin Groupeen megabedrijf bestaande uit zo’n 200 kleinere ondernemingen. Op Twitter (@richardbranson) heeft hij maar liefst 10,4 miljoen volgers. Hij tweet vanuit zichzelf en niet vanuit zijn bedrijf. Dit zorgt voor een leuke mix tussen ondernemerstips en meer persoonlijke updates.

4. Giel Beelen

Voor sommigen komt dit misschien als een verrassing, maar de Nederlander met de meeste Twitter volgers is niemand minder dan 3FM dj Giel Beelen (@giels). Giel is altijd erg betrokken bij nieuwe online ontwikkelingen, zo heeft hij laatst het ‘vloggen’ opgepakt. Zijn ruim 774.000 worden dagelijks op de hoogte gehouden van het wel en wee in de studio, leuke filmpjes en inspirerende quotes.

5. Claudia de Breij

Claudia staat bekend als een van de grappigste vrouwen van ons land. Dankzij het nummer ‘Mag ik dan bij jou’ wist iedereen ook in één klap dat zij kan zingen als de beste. Claudia is erg actief op Twitter (@claudiadebreij) en plaatst veel grappige tweets. Toch gaat ze online discussies ook zeker niet uit de weg, waardoor haar ruim 397.000 volgers meerdere kanten van haar te zien krijgen.

6. Bill Gates

Ondanks dat iedereen zijn naam kent, is de Linked In pagina van Bill Gates redelijk bescheiden. Op zijn pagina vind je een korte opsomming van zijn opleiding en ervaring. De meesten kennen hem als de mede-oprichter van Microsoft maar tegenwoordig is Bill met name druk met de ‘Bill & Melinda Gates‘ stichting. Sluit je aan bij zijn 7.302.943 andere volgers en ontvang interessante updates over het klimaat, rechten voor onderwijzers, vaccinaties en meer.

7. J.K. Rowling

J.K. Rowling is het creatieve brein achter de enorm succesvolle Harry Potter serie. Daarnaast is zij mede-oprichter van de ‘Children’s High Level Group’ (nu ‘Lumos‘ genaamd, naar een toverspreuk uit de Potter boeken). J.K. Rowling steekt veel tijd in goede doelen en heeft maar liefst 10,2 miljoen volgers op Twitter. Ze gaat vaak het gesprek aan met fans en steekt ook haar politieke mening niet onder stoelen of banken. Volg haar via @jk_rowling.

Blog author

Christine Lariviere